Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, u toku je u svim gradskim i opštinskim odborima LSV širom pokrajine.

Ligašice i ligaši su počeli sa prikupljanjem potpisa za produženje Zakona o lustraciji i naišli su na veoma dobar prijem među građanima.

Aktivisti LSV širom Vojvodine dele propagandni materijal u kojem se objašnjava zašto je lustracija potrebna. Postavljeni su i bilbordi na kojima se sloganima Zato što su iseljavali, Zato što su pljačkali, Zato što su tukli, Zato što su ubijali i Zato što su hapsili, najbolje objašnjava zašto je lustracija neophodna.   

Zajednička poruka funkcionerki i funkcionera LSV na konferencijama za novinare koje su održane u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Subotici, Kikindi, Bačkoj Topoli i Vršcu jeste da lustracija nije osveta, niti preki sud, već način da svako ko je kršio ljudska prava za to i odgovara.

Kampanja se narednih dana nastavlja uličnim akcijama a biće organizovane i tribine i forumi na kojima će o lustraciji govoriti funkcioneri LSV i eminentni stučnjaci.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.
Saopštenja | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Zbog velikih nepravilnosti, izbore ponoviti u celoj Srbiji

Protesti protiv izborne krađe, koji su u ponedeljak započeli u Beogradu, u potpunosti su opravdani i mi, Vojvođani, ih podržavamo.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook