Kazniti "Kabel" zbog majica sa Mladićevim likom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 11. 2017. | Komentara: 0

Kazniti "Kabel" zbog majica sa Mladićevim likom

Novi Sad, 27. novembar 2017 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva sve nadležne organe da na primeru FK „Kabel“ pokažu da se u Novom Sadu neće tolerisati promocija mržnje i zločina.

LSV

Jučerašnji izlazak fudbalera tog kluba na teren u majicama sa likom Ratka Mladića, osuđenog za najveći ratni zločin na tlu Evrope od Drugog svetskog rata, sramota je i za Novi Sad, i za fudbal, vojvođansku ligu i sport uopšte.

Podsetimo, Ratko Mladić je između ostalog, osuđen za genocid u Srebrenici, zločin protiv čovečnosti, istrebljenje, ubistva i zločin protiv civilnog stanovnišva.

Izlazak na teren u majici sa njegovim likom znači podršku zločinu nad Bošnjacima u susednoj zemlji, ali i širenje verske i nacionalne mržnje i uznemiravanje pripadnika te nacionalne zajednice u našem gradu, pokrajini i državi.

Zakon o zabrani neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja, u članu 8. propisuje kaznu od sto hiljada do milion dinara za pravno lice koje proizvodi, umnožava, skladišti, prezentuje, veliča ili na bilo koji način širi propagandni materijal, simbole ili obeležja kojima se izaziva, podstiče ili širi rasna, nacionalna ili verska mržnja ili netrpeljivost.

Očekujemo da "Kabel" bude kažnjen, za primer.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook