Kazniti one koji prete smrću rukovodstvu NDNV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 04. 2017. | Komentara: 0

Kazniti one koji prete smrću rukovodstvu NDNV

Novi Sad, 06. april 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži energičnu reakciju državnih organa, povodom pretnji smrću rukovodstvu Nezavisnog društva novinara Vojvodine, nakon lažnih navoda u nekim tabloidima da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu.

LSV

Neophodno je hitno pronalaženje i sankcionisanje vinovnika tih, a zatim i svih drugih pretnji upućenih rukovodstvu Nezavisnog društva novinara Vojvodine. 

Rukovodstvo NDNV-a i njegovi saradnici i ranije su bili meta ozbiljnih pretnji smrću, i ovi slučajevi su redovno prijavljivani, ali još niko za to nije odgovarao.

Država mora pokazati odlučnost u ovakvim situacijama, pronaći i oštro sankcionisati ljude koji misle da imaju pravo da ugroze nečiji život. Samo se na ovakav način može onemogućiti da se neke od tih pretnji i ostvare. 

Ovakve ozbiljne pretnje moraju imati svoj epilog na sudu. Ignorisanje ovakvih pojava od strane državnih organa je nedopustivo.

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da neozbiljno shvatanje pretnjama smrću predstavnicima medijskih udruženja, medija i političkog života naše zemlje, može dovesti do eskalacije verbalnog,  a nakon toga i drugih vrsta nasilja.  


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook