Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2011. | Komentara: 0

Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

LSVNOVI SAD - Čestitamo Gradu Nišu koji, nakon Kragujevca, takođe dobija kancelariju u Briselu. Pitanje je, međutim, dokle će se sabotirati otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu koja je odavno trebalo da proradi.

Iz vizure nekoga ko je u pokrajinskoj administraciji, mogu da zaključim samo da su pojedini članovi Vlade Srbije i dalje veliki centralisti, koliko god se trudili da to prikriju.

Preko 300 regiona iz svih krajeva Evrope ima svoja predstavništva u Briselu
jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti.

Vojvodina je trenutno jedini postojeći region u Srbiji.

Sabotiranjem otvaranja vojvođanskog predstavništva, centralisti sprečavaju postojanje i funkcionisanje srednjeg nivoa vlasti, kao osnove istinske decentralizacije zemlje. I, otvoreno odvlače investicije i investitore iz Vojvodine u druge delove zemlje kojima su više naklonjeni.

Još u novembru je postignut dogovor o otvaranju vojvođanske kancelarije u Briselu. Krajem marta je za to dobijena i saglasnost od Vlade Republike Srbije.
Iako je kraj juna, kancelarija AP Vojvodine u Briselu i dalje nije otvorena.

Ko je kriv za sva sredstva koja su izgubljena u međuvremenu? Ko će to Vojvodini da nadoknadi? Ko će da odgovara za sve šanse koje je Vojvodina, sa 200 hiljada nezaposlenih, propustila?

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Četvrtak, 28. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Ostanak medicinskih radnika je nacionalni interes

Nenad Konstantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije kaže da je nacionalni interes da se drastično poboljša položaj najstučnijih, posebno lekara i medicinskog osoblja, kako oni ne bi odlazili iz Srbije. 
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast i Nacionalni savet da poslušaju zahteve Kisačana

Vojvođanski front poziva Pokrajinsku vladu na čelu sa Igorom Mirovićem i sekretara Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravo u nacionalne manjine Mihalja Njilaša i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine da obustave politički pritisak i nametanje svog rešenja pri imenovanju direktorke Osnovne škole „Ljudovit Štur“ u Kisaču.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook