Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2011. | Komentara: 0

Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

LSVNOVI SAD - Čestitamo Gradu Nišu koji, nakon Kragujevca, takođe dobija kancelariju u Briselu. Pitanje je, međutim, dokle će se sabotirati otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu koja je odavno trebalo da proradi.

Iz vizure nekoga ko je u pokrajinskoj administraciji, mogu da zaključim samo da su pojedini članovi Vlade Srbije i dalje veliki centralisti, koliko god se trudili da to prikriju.

Preko 300 regiona iz svih krajeva Evrope ima svoja predstavništva u Briselu
jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti.

Vojvodina je trenutno jedini postojeći region u Srbiji.

Sabotiranjem otvaranja vojvođanskog predstavništva, centralisti sprečavaju postojanje i funkcionisanje srednjeg nivoa vlasti, kao osnove istinske decentralizacije zemlje. I, otvoreno odvlače investicije i investitore iz Vojvodine u druge delove zemlje kojima su više naklonjeni.

Još u novembru je postignut dogovor o otvaranju vojvođanske kancelarije u Briselu. Krajem marta je za to dobijena i saglasnost od Vlade Republike Srbije.
Iako je kraj juna, kancelarija AP Vojvodine u Briselu i dalje nije otvorena.

Ko je kriv za sva sredstva koja su izgubljena u međuvremenu? Ko će to Vojvodini da nadoknadi? Ko će da odgovara za sve šanse koje je Vojvodina, sa 200 hiljada nezaposlenih, propustila?

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 21. 07. 2016. | Komentara: 0

Nikoliću bliže evroazijske od evropskih integracija

BEOGRAD – Komentarišuči neizjašnjavanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića o otvaranju poglavlja u procesu evropskih integracija, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za list Danas da su Nikoliću bliže evroazijske nego evropske integracije.
Saopštenja | Utorak, 19. 07. 2016. | Komentara: 0

Ne zaboraviti antifašiste, boriti se protiv fašizma svakoga dana!

NOVI SAD, 19. jul - Ovog jula navršava se osamdeset godina od kada su antifašisti u Španiji pokazali kako se beskompromisno bori protiv fašizma i za elementarne demokratske slobode. Španski građanski rat je bio prvi veliki sukob fašizma i antifašizma koji je pokrenuo idealizam miliona ljudi u želji da slome najveće zlo savremenog sveta. U tom ratu, terorom i politikom masovnih ubijanja civila i brisanjem sa lica zemlje čitavih naselja,fašizam i nacionalizam su pokazali svoje pravo lice.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2016. | Komentara: 0

Otvaranje ruske baze u Nišu ugrozilo bi evropski put Srbije

NOVI SAD, 18. jul - Svako ko iskreno voli ovu zemlju i želi da se u njoj bolje živi, danas se raduje. Otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Republike Srbije sa Evropskom unijom, nije samo veliko ohrabrenje i snažan podsticaj evropskim integracijama naše zemlje, nego i uvod u velike i dugo očekivane reforme našeg društva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook