Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2011. | Komentara: 0

Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

LSVNOVI SAD - Čestitamo Gradu Nišu koji, nakon Kragujevca, takođe dobija kancelariju u Briselu. Pitanje je, međutim, dokle će se sabotirati otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu koja je odavno trebalo da proradi.

Iz vizure nekoga ko je u pokrajinskoj administraciji, mogu da zaključim samo da su pojedini članovi Vlade Srbije i dalje veliki centralisti, koliko god se trudili da to prikriju.

Preko 300 regiona iz svih krajeva Evrope ima svoja predstavništva u Briselu
jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti.

Vojvodina je trenutno jedini postojeći region u Srbiji.

Sabotiranjem otvaranja vojvođanskog predstavništva, centralisti sprečavaju postojanje i funkcionisanje srednjeg nivoa vlasti, kao osnove istinske decentralizacije zemlje. I, otvoreno odvlače investicije i investitore iz Vojvodine u druge delove zemlje kojima su više naklonjeni.

Još u novembru je postignut dogovor o otvaranju vojvođanske kancelarije u Briselu. Krajem marta je za to dobijena i saglasnost od Vlade Republike Srbije.
Iako je kraj juna, kancelarija AP Vojvodine u Briselu i dalje nije otvorena.

Ko je kriv za sva sredstva koja su izgubljena u međuvremenu? Ko će to Vojvodini da nadoknadi? Ko će da odgovara za sve šanse koje je Vojvodina, sa 200 hiljada nezaposlenih, propustila?

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook