Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2011. | Komentara: 0

Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

LSVNOVI SAD - Čestitamo Gradu Nišu koji, nakon Kragujevca, takođe dobija kancelariju u Briselu. Pitanje je, međutim, dokle će se sabotirati otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu koja je odavno trebalo da proradi.

Iz vizure nekoga ko je u pokrajinskoj administraciji, mogu da zaključim samo da su pojedini članovi Vlade Srbije i dalje veliki centralisti, koliko god se trudili da to prikriju.

Preko 300 regiona iz svih krajeva Evrope ima svoja predstavništva u Briselu
jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti.

Vojvodina je trenutno jedini postojeći region u Srbiji.

Sabotiranjem otvaranja vojvođanskog predstavništva, centralisti sprečavaju postojanje i funkcionisanje srednjeg nivoa vlasti, kao osnove istinske decentralizacije zemlje. I, otvoreno odvlače investicije i investitore iz Vojvodine u druge delove zemlje kojima su više naklonjeni.

Još u novembru je postignut dogovor o otvaranju vojvođanske kancelarije u Briselu. Krajem marta je za to dobijena i saglasnost od Vlade Republike Srbije.
Iako je kraj juna, kancelarija AP Vojvodine u Briselu i dalje nije otvorena.

Ko je kriv za sva sredstva koja su izgubljena u međuvremenu? Ko će to Vojvodini da nadoknadi? Ko će da odgovara za sve šanse koje je Vojvodina, sa 200 hiljada nezaposlenih, propustila?

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook