Koga i čije interese zastupa v.d. direktora EPS-a?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Koga i čije interese zastupa v.d. direktora EPS-a?

NOVI SAD, 22. novembar - Koga i čije interese zastupa v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović ponovo insistirajući na formiranju jednog Operatora distributivnog sistema, svega dva dana nakon što je taj predlog povučen sa sednice Upravnog odbora EPS?

LSV

Obradovićevom predlogu se otvoreno protive sindikati, a prema našim saznanjima i menadžmenti svih pet privrednih društava. Sa druge strane, Ministarstvo energetike to ne potencira, Zakon o energetici to ne predviđa, a za uklapanje u energetsku strategiju EU je važno samo da snabdevanje kupaca bude sigurno. Ni reči o jednom operatoru.

Znači sve što je Zakonom o energetici predviđeno i sve što EU zahteva je učinjeno.
Čemu onda Obradovićevo insistiranje?

Formiranjem jednog Operatora distributivnog sistema koje namerava Obradović, umesto dosadašnjih pet privrednih društava bilo bi jedno u Beogradu. Konkretno, to znači da se Elektrovojvodini oduzima sve ono što su građani Vojvodine sticali više od pola veka: sredstva, ingerencije i – imovina.

Ako bi imali jednog operatora distributivnog sistema sa sedištem u Beogradu, kao što namerava Obradović, svaki veći problem koji bi građani Subotice, Kruševca ili bilo kojeg drugog mesta imali morali bi da rešavaju u Beogradu, a njihovi zahtevi bi bili rešavani znatno duže.
Dakle, čiji interes onda v.d. direktora EPS-a zastupa, pravdajući se brigom za potrošače?

Građani Vojvodine nisu za to odvajali novac i gradili Elektrovojvodinu da je neko preko noći centralizuje i pretvori u puki šalter sa računom u Beogradu. Elektrovojvodina posluje dobro, investira u elektroenergetski sistem, a građani i privreda Vojvodine plaćaju račune. Rečju, ne vidimo nijedan razlog zbog kojeg bi se bilo šta menjalo u odnosu na postojeće stanje.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook