Konačno otvaranje kancelarije u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 09. 10. 2011. | Komentara: 0

Konačno otvaranje kancelarije u Briselu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja sutrašnje konačno otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.

To je lepa vest, a bila bi još lepša da se dogodila bar dve godine ranije.

Maja Sedlarević

Podsetiću, postojanje te kancelarije je omogućeno amandmanom na Zakon o nadležnostima koji su Nenad Čanak i Bojan Kostreš dogovorili sa premijerom Mirkom Cvetkovićem novembra 2009. godine, kada su neki smatrali da je to neostvarivo.

I pre i posle toga, toj kancelariji su se mnogi protivili.
Primera radi, pokrajinski premijer dr Bojan Pajtić je poručivao da se to ne bi isplatilo, da ne gubimo ništa zbog toga što kancelarije još nema, kao i da se mora sačekati kandidatura Srbije za članstvo u EU.
Da je tako kancelarije još ne bi bilo.

U međuvremenu, zbog otezanja je propušten niz projekata, Vojvodina je izgubila puno novca, a kancelarije u Briselu su pre AP Vojvodine otvorili i Niš i Kragujevac.

Kada treba postati deo Evrope, ili se u nju vratiti, Brisel je glavna adresa, jer je to grad u kojem prestavništva ima preko 300 evropskih regija, organizacija i institucija. Zato nas raduje što Autonomna Pokrajina Vojvodina konačno dobija kancelariju tamo gde je, po nama, odavno trebalo da bude.

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora
Glavnog odbora LSV



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook