Kostreš počinje konsultacije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

LSVNOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.

I dalje postoje tri-četiri sporna pitanja, za čije rešavanje je neophodna politička volja. Reč je o velikim sistemima - putevima, železnici, pošti i Telekomu - koji su centralizovani 1992. i oko čije dalje sudbine u radnoj grupi nema saglasnosti - kaže Kostreš. Zamenik predsednika LSV dodaje da Liga, i dalje, insistira da se Vojvodini vrati imovina po Ustavu iz 1974. To bi, praktično, značilo i da joj pripadnu delovi pomenutih sistema na njenoj teritoriji, ali to u radnoj grupi ne nailazi na podršku.

(BILSV, 06.07.2011.)
Saopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Obesmišljen rad REM zbog emisija zabavnog karaktera

U jednoj od emisija tzv. zabavnog karaktera u toku prikazivanja izvađen je pištolj, iako u Zakonu o elektronskim medijima jasno stoji zabrana promovisanja nasilja, uz prekršajne mere. Na sve to je Regulatorno telo za monitoring elektronskih medija ostalo nemo, zbog čega je jasno koliko je produžetak licenci emiterima sa nacionalnom frekvencijom postao sporan.
Saopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je statistika o stopi nezaposlenosti pravo ogledalo stanja?

Nedavno su objavljeni podaci da se stopa nezaposlenosti u Srbiji smanjuje. Upozoravamo da treba biti oprezan sa ovakvim izjavama i postavljamo pitanje koliko je ovakva statistika ogledalo stvarnog stanja stvari.
Saopštenja | Utorak, 19. 11. 2019. | Komentara: 0

Desnim ekstremistima nije mesto u javnim institucijama, nego pred javnim tužiocem i sudovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije koju predvodi Miša Vacić. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook