Krivični postupak protiv Šešelja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 03. 2017. | Komentara: 0

Krivični postupak protiv Šešelja

Novi Sad, 27. mart 2017 - Pozivam institucije sistema u Republici Srbiji da reaguju i po službenoj dužnosti pokrenu krivični postupak protiv predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja. 

lsv

Čak i tokom predizborne kampanje moraju se poštovati Ustav i zakoni države u kojoj politički delujemo. Svojim stavom da su Srbiji potrebne ruske vojne baze, Šešelj je sve građane Srbije izložio opasnosti od novog rata i našu zemlju suprotstavio demokratskom delu sveta. Da nije reč samo o retorici, govori nam iskustvo iz 1999. kada su nas Šešeljeva i Dačićeva partija uvukle u rat sa najrazvijenijim delom planete. Danas Šešelj to želi da ponovi.

Svojim drugim stavom da Vojska Srbije ne treba da postoji niti da ima svoje uniforme, već da bi trebalo da se utopi u rusku armiju, Šešelj je počinio krivično delo. Ako ne bude procesuiran, to će samo značiti da iza ove mračne aveti neofašizma stoje moćni ljudi u Srbiji ili van nje koji sprečavaju pravnu državu da deluje.

I najzad, huškanje Srbije na novi rat sa Zapadom nije samo delo Vojislava Šešelja. Kroz njegova usta progovara i svoje prave namere nam otkriva autokratski režim u Kremlju. Uzimajući za svoje marionete i glasnogovornike na Balkanu Šešelja i Dodika, aktuelna vlast u Rusiji šalje jasnu poruku da joj je cilj destabilizacija Balkana i ugrožavanje mira u Evropi. Destruktivni uticaj Rusije na Balkanu istorijska je konstanta već više od dva veka, a danas je to jasnije nego ikada.

Predsednik Političkog saveta 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook