Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

Novi Sad, 19. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina u našoj državi.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima javno istupa sa snažnim porukama kojima uverava javnost da smo na pragu oprovka sela, i da se očekuje znatno poboljšanje uslova života u selima. Sa druge strane, sem nekakvih priča o obnovi zadrugarstva, te pregršt populističkih stavova i praznih floskula, javnost još nije čula konkretne planove tima koji vodi Krkobabić.

Od svega je najtragičnije to što ministar Milan Krkobabić ne primećuje osnovni uzrok propadanja malih sredina. Za njega problem stroge centralizacije kao i da ne postoji. Reč decentralizacija, očito je, ne postoji u njegovom rečniku.

Nažalost, bez jasne strategije i kvalitetnih izmena političkog sistema Srbije, ne može se očekivati ni poboljšanje stanja na selu. Politika stvaranja mega centra kakav je grad Beograd, mora prestati, a članovi Vlade moraju shvatiti da Srbija nije samo njen glavni grad, nego i svaka opština ili selo.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook