Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 07. 07. 2019. | Komentara: 0

Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

Novi Sad, 07. juli 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata kritikovala je neozbiljan odnos prema problemima sela koji pokazuje ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

LSV

Ministar Krkobabić se već mesecima zalaže za preporod sela, a da nismo čuli niti jednu jedinu konkretnu meru za rešavanje nagomilanih problema.

Pričati o "preporodu" SELA samo kroz prizmu zadrugarstva je veoma neozbiljno. Još su neozbiljnije posete retkim uspešnim zemljoradničkim zadrugama sa brojnim televizijskim kamerama.

U tim posetama dominira demagogija kojoj je ministar Krkobabić veoma vičan. Nažalost, ovakav pristup problemu sela ne može dati razultate.

Izostanak novih sistemskih rešenja i istinske decentralizacije, značiće još brže propadanje seoskih sredina. LSV insistira na donošenju novog i modernog Ustava Srbije kao i novog zakona o lokalnoj samoupravi.

Pozicija sela u ustavno-pravnom sistemu Srbije mora biti jasnija i kvalitetnija. Bojimo se da je koncepcija Vlade Srbije drugačija i da se problemi neće rešavati. Baš zato je je Krkobavićeva vizija sela, koju je pretočio u krilaticu:" Jedno selo, jedna zadruga i ljudi ostaju" nerealna.

Mnogo izvesnije je da će nam se dogoditi scenario JEDNO SELO, JEDAN ČOVEK.

Jovan Aksentijević
potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook