LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.

Nenad Čanak

Podaci o pripremi rušenja i paljenja Beograda planiranog za nedelju, ukazuju da je u pitanju organizovani kriminal koji će iznutra razoriti ne samo ustavni poredak, nego i državu u celini.

Šta još treba da se desi da se shvati da fašizam na velika vrata ulazi u naš svakodnevni život i da je samo pitanje dana kada će batinaši i ubice početi da kucaju na vrata svakoga ko im se suprotstavi?

Ovo nema veze ni sa ustavnim pravima skupa, niti sa parlamentarnom političkom borbom. Ovo je teror koji će u najskorije vreme, ako mu se ne stane na put ponovo početi da uzima ljudske živote, u sve većem i većem broju.

Kao i uvek do sada, LSV na to neće pristati i najoštrije će se suprotstaviti svakom fašizmu, bez obzira na maske koje bude stavljao.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. 
Saopštenja | Utorak, 28. 07. 2020. | Komentara: 0

Zašto kineske kompanije ne plaćaju struju u Srbiji?

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da spisak od 20 najvećih dužnika po računu za struju, koji je objavila Elektroprivreda Srbije, neće ostati samo mrtvo slovo na papiru i da će dug biti plaćen.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook