LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.

Nenad Čanak

Podaci o pripremi rušenja i paljenja Beograda planiranog za nedelju, ukazuju da je u pitanju organizovani kriminal koji će iznutra razoriti ne samo ustavni poredak, nego i državu u celini.

Šta još treba da se desi da se shvati da fašizam na velika vrata ulazi u naš svakodnevni život i da je samo pitanje dana kada će batinaši i ubice početi da kucaju na vrata svakoga ko im se suprotstavi?

Ovo nema veze ni sa ustavnim pravima skupa, niti sa parlamentarnom političkom borbom. Ovo je teror koji će u najskorije vreme, ako mu se ne stane na put ponovo početi da uzima ljudske živote, u sve većem i većem broju.

Kao i uvek do sada, LSV na to neće pristati i najoštrije će se suprotstaviti svakom fašizmu, bez obzira na maske koje bude stavljao.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook