LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.

Nenad Čanak

Podaci o pripremi rušenja i paljenja Beograda planiranog za nedelju, ukazuju da je u pitanju organizovani kriminal koji će iznutra razoriti ne samo ustavni poredak, nego i državu u celini.

Šta još treba da se desi da se shvati da fašizam na velika vrata ulazi u naš svakodnevni život i da je samo pitanje dana kada će batinaši i ubice početi da kucaju na vrata svakoga ko im se suprotstavi?

Ovo nema veze ni sa ustavnim pravima skupa, niti sa parlamentarnom političkom borbom. Ovo je teror koji će u najskorije vreme, ako mu se ne stane na put ponovo početi da uzima ljudske živote, u sve većem i većem broju.

Kao i uvek do sada, LSV na to neće pristati i najoštrije će se suprotstaviti svakom fašizmu, bez obzira na maske koje bude stavljao.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Ugrožena egzistencija vojvođanskih poljoprivrednika

ZMAJEVO - Najveći problemi s kojima su se vojvođanski poljoprivredni proizvođači sreli u proteklih 10 godina jesu smanjenje subvencija i nemogućnost da dođu do državne zemlje koju bi uzimali u zakup, ocenio je sinoć u Zmajevu potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi za pokrajinske izbore Branislav Bogaroški. On je u razgovoru s poljoprivrednicima istakao da će ti problemi zasigurno poremetiti našu poljoprivrednu  proizvodnju i egzistenciju vojvođanskih paora.
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV traži Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Predsedništva LSV Nada Lazić istakla je da je poseban problem naših najstarijih sugrađana nemogućnost adekvatnog i pravovremenog lečenja. Prema njenim rečima, zbog rasporeda medicinskih ustanova po Vojvodini i usluga koje se u njima pružaju, mnogi su prinuđeni da za odlazak kod specijaliste, pa i kod lekara opšte prakse odlaze u druga mesta.
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

Sramno je što su poljoprivredne penzije niže od socijalne pomoći

ZMAJEVO - U Srbiji ima 200.000 poljoprivrednih penzionera, od kojih čak 155.000 prima zemljoradničku penziju od 10.500 dinara, a samo u januaru ove godine čak 30.400 ih je koji su primili manje od 10.400 dinara za mesec dana, upozorio je juče na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zmajevu koordinator Lige paora Vojvodine za Južnobački okrug Svetozar Botić. Upitao je i da li je moguće da je socijalna pomoć veća od jedne zemljoradničke penzije, kad se zna da radni vek poljoprivrednika traje 70, 80 godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook