LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 08. 2019. | Komentara: 0

LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

Novi Sad, 16. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima. Kao što smo i ranije isticali, ova vrsta razgovora je dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.

LSV

Narodna Skupština Republike Srbije je mesto razgovora vlasti i opozicije. Nažalost, Srbija nije društvo dijaloga i ta činjenica je ozbiljna prepreka u modernizaciji našeg društva.

Razgovori o izbornim uslovima su veoma bitni i očekujemo maksimalnu odgovornost svih aktera na političkoj sceni. Očekujemo da se na predstojećem sastanku otvori kvalitetna rasprava o slobodi informisanja i izražavanja u Srbiji. Građani imaju pravo na potpuno i objektivno informisanje. Bez toga, nemoguće je govoriti o zdravim temeljima izbornog sistema u našoj zemlji.

Borba za slobodne i nezavisne medije traje već decenijama. Ni aktuelna, ni prethodne vlasti nisu pokazale spremnost da učine pozitivne iskorake u pravcu jačanja medijskih sloboda. Takva politika mora prestati!

LSV će dati svoj doprinos naporima za poboljšanje stanja u ovoj oblasti, a to isto očekujemo i od drugih aktera.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić zloupotrebljava funkciju predsednika i ozbiljno krši Ustav Srbije

Funkcionerska kampanja, koju sa mesta predsednika republike već nedeljama sprovodi Aleksandar Vučić, ozbiljno je kršenje člana 112. Ustava koji reguliše nadležnosti predsednika države, ali i Zakona o sprečavanju korupcije.

Saopštenja | Ponedeljak, 04. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: SNS kupovinom glasova narušava temelje demokratije u Srbiji

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik pozvao je danas tužioce u Srbiji da prestanu da ćute i sankcionišu sve one koji su umešani u kupovinu glasova.
Saopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook