LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 08. 2019. | Komentara: 0

LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

Novi Sad, 16. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima. Kao što smo i ranije isticali, ova vrsta razgovora je dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.

LSV

Narodna Skupština Republike Srbije je mesto razgovora vlasti i opozicije. Nažalost, Srbija nije društvo dijaloga i ta činjenica je ozbiljna prepreka u modernizaciji našeg društva.

Razgovori o izbornim uslovima su veoma bitni i očekujemo maksimalnu odgovornost svih aktera na političkoj sceni. Očekujemo da se na predstojećem sastanku otvori kvalitetna rasprava o slobodi informisanja i izražavanja u Srbiji. Građani imaju pravo na potpuno i objektivno informisanje. Bez toga, nemoguće je govoriti o zdravim temeljima izbornog sistema u našoj zemlji.

Borba za slobodne i nezavisne medije traje već decenijama. Ni aktuelna, ni prethodne vlasti nisu pokazale spremnost da učine pozitivne iskorake u pravcu jačanja medijskih sloboda. Takva politika mora prestati!

LSV će dati svoj doprinos naporima za poboljšanje stanja u ovoj oblasti, a to isto očekujemo i od drugih aktera.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Utorak, 25. 04. 2017. | Komentara: 0

Podrška ciljevima i porukama marša za nauku

Stručni savet za nauku i tehnološki razvoj LSV podržava ciljeve i poruke nedavno održanog protestnog Marša za nauku.
Saopštenja | Nedelja, 23. 04. 2017. | Komentara: 0

Ljudska i manjinska prava da ne budu mrtvo slovo na papiru

Višegodišnje zalaganje i insistiranje Lige socijaldemokrata Vojvodine da se u škole vrati učenje jezika društvene sredine urodilo je plodom. Nacionalni prosvetni savet doneo je odluku da se maternji jezik sa elementima nacionalne kulture od septembra ove godine izučava kao obavezni izborni predmet za učenike osnovnih škola u Republici Srbiji.
Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Vlasti u Somboru što pre da reše problem divljeg stočnog groblja

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u što kraćem roku reše problem na divljem stočnom groblju kod sela Stapar u opštini Sombor, gde već dvadesetak dana leže bačene mrtve životinje koje niko ne uklanja. Ovaj problem već dugo pravi velike probleme građanima ovog kraja Vojvodine i nedopustivo je da nadležni ne čine ništa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook