LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 08. 2019. | Komentara: 0

LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

Novi Sad, 16. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima. Kao što smo i ranije isticali, ova vrsta razgovora je dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.

LSV

Narodna Skupština Republike Srbije je mesto razgovora vlasti i opozicije. Nažalost, Srbija nije društvo dijaloga i ta činjenica je ozbiljna prepreka u modernizaciji našeg društva.

Razgovori o izbornim uslovima su veoma bitni i očekujemo maksimalnu odgovornost svih aktera na političkoj sceni. Očekujemo da se na predstojećem sastanku otvori kvalitetna rasprava o slobodi informisanja i izražavanja u Srbiji. Građani imaju pravo na potpuno i objektivno informisanje. Bez toga, nemoguće je govoriti o zdravim temeljima izbornog sistema u našoj zemlji.

Borba za slobodne i nezavisne medije traje već decenijama. Ni aktuelna, ni prethodne vlasti nisu pokazale spremnost da učine pozitivne iskorake u pravcu jačanja medijskih sloboda. Takva politika mora prestati!

LSV će dati svoj doprinos naporima za poboljšanje stanja u ovoj oblasti, a to isto očekujemo i od drugih aktera.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Četvrtak, 09. 03. 2017. | Komentara: 0

Zajedno protiv rata!

Ruševina na mestu nekadašnje Televizije Novi Sad je samo jedan od podsetnika na strašne devedesete. Na pet ratova u kojima Srbija navodno nije učestvovala, ali je svih pet izgubila.
Saopštenja | Sreda, 08. 03. 2017. | Komentara: 0
Saopštenja | Utorak, 07. 03. 2017. | Komentara: 0

Evo kako se Srbija odnosi prema antifašističkim tradicijama

Spomenik „Sloboda“ na Iriškom vencu podignut je u spomen svih onih koji su dali svoje živote boreći se protiv fašista u Drugom svetskom ratu. Antifašističke tradicije su ono na čemu je zasnovana i osnovana i ova zemlja i Vojvodina i čitav demokratski svet u Evropi danas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook