LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 08. 2019. | Komentara: 0

LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

Novi Sad, 16. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima. Kao što smo i ranije isticali, ova vrsta razgovora je dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.

LSV

Narodna Skupština Republike Srbije je mesto razgovora vlasti i opozicije. Nažalost, Srbija nije društvo dijaloga i ta činjenica je ozbiljna prepreka u modernizaciji našeg društva.

Razgovori o izbornim uslovima su veoma bitni i očekujemo maksimalnu odgovornost svih aktera na političkoj sceni. Očekujemo da se na predstojećem sastanku otvori kvalitetna rasprava o slobodi informisanja i izražavanja u Srbiji. Građani imaju pravo na potpuno i objektivno informisanje. Bez toga, nemoguće je govoriti o zdravim temeljima izbornog sistema u našoj zemlji.

Borba za slobodne i nezavisne medije traje već decenijama. Ni aktuelna, ni prethodne vlasti nisu pokazale spremnost da učine pozitivne iskorake u pravcu jačanja medijskih sloboda. Takva politika mora prestati!

LSV će dati svoj doprinos naporima za poboljšanje stanja u ovoj oblasti, a to isto očekujemo i od drugih aktera.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Utorak, 22. 03. 2016. | Komentara: 0

Vlast da poštuje zakon i spreči incidente

Sve što paori u Vojvodini traže od ove države i vlasti jeste poštovanje zakona  i prestanak maltretiranja poljoprivrednika. Upozoravamo da se situacija na vojvođanskim oranicama komplikuje i da incidenti prete da se preliju na brojne lokalne samouprave širom Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini nadležnost nad Fruškom gorom

Novi Sad, 21. mart - Fruška gora sve više liči na golet i Svetski dan šuma, 21. mart, dočekuje sa manje stabala nego što ih je imala prošle godine.
Saopštenja | Subota, 19. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV pruža podršku naučnicima

NOVI SAD, 19. mart, Liga socijaldemokrata Vojvodine sa velikom zabrinutošću posmatra još jedno ponižavanje i degradiranje nauke u našem društvu. Od početka devedesetih godina, svaka vlast u Srbiji urušavala je naučni potencijal našeg društva, doprinoseći tome da najdarovitiji pojedinci svoj život nastavljaju na nekom boljem mestu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook