LSV će uputiti zahtev za prijem u članstvo EFA

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV će uputiti zahtev za prijem u članstvo EFA

Novi Sad, 26. oktobar 2018 - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je na sinoćnoj sednici odlučio da nakon nekoliko godina provedenih u statusu posmatrača, Liga socijaldemokrata Vojvodine uputi zahtev za prijem u članstvo European free alliance (EFA),evropskoj organizaciji stranaka koje se zalažu za afirmaciju politike regionalizma i decentralizacije.

LSV

Nakon Kongresa održanog 6.oktobra, kada su izabrani predsednik, predsedništvo i članovi stalnog sastava Glavnog odbora, sinoć je završeno konstituisanje organa Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Glavni odbor je za generalnog sekretara izabrao Bojana Kostreša, za potpredsednike Branislava Bogaroškog, Dejana Čapoa i Roberta Kolara, a za predsednika Izvršnog odbora Sašu Šućurovića.

Izabrani su predsednici Stručnih saveta, kao i članovi i članice Političkog saveta,  a na njegovo čelo je ponovo izabran Dušan Jakovljev,

Pre sednice Glavnog odbora stranke za portparola imenovan je Aleksandar Marton, a za sekretara Sekretarijata za Međunarodne odnose Aleksandar Jovanović.

LSV je na ovaj način privela kraju konstituisanje stranačkih organa posle XII kongresa.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook