LSV osuđuje napade na profesora Sinanija i rektorku Popović

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje napade na profesora Sinanija i rektorku Popović

Novi Sad, 02. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napade na profesora Danijela Sinanija i rektorku Univerziteta u Beogradu Ivanku Popović.

LSV

Prethodnih dana su na pojedinim televizijskim kanalima sa nacionalnom frekvencijom Sinanija i Popovićevoj upućene brojne uvrede. Posebno je opasno što se građani Srbije etiketiraju zbog „sumnjivog“ prezimena i „pogrešne“ nacionalne pripadnosti.

LSV zahteva hitnu reakciju tužilaštva i sprečavanje daljeg kršenja Ustava i zakona Republike Srbije.

Ćutanje državnih organa značilo bi odobravanje širenja mržnje i netrpeljivosti.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Pozvaću stranke na promenu Ustava

Deset godina ovaj Ustav koči i sapliće Srbiju da se suoči sa sobom, reši probleme i ubrza put ka Evropskoj uniji. Deset godina ovaj ustav hrani mitomaniju iz političke kuhinje Koštunice i Miloševića o Srbiji čije je srce Kosovo, desna ruka Republika Srpska, a drugo oko u glavi Crna Gora.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Vučić sigurno ne može da računa na naš glas

Kandidat za predsednika Republike Srbije Nenad Čanak poručio je sinoć u Novom Pazaru da ne bi bilo dobro za Srbiju da Aleksandar Vučić pobedi i pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore 2. aprila. On je istakao da je jako važno doći do drugog kruga predsedničkih izbora.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 03. 2017. | Komentara: 0

Krivični postupak protiv Šešelja

Pozivam institucije sistema u Republici Srbiji da reaguju i po službenoj dužnosti pokrenu krivični postupak protiv predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja. Čak i tokom predizborne kampanje moraju se poštovati Ustav i zakoni države u kojoj politički delujemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook