LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

Novi Sad, 17. april 2019 - Liga socijaldemorata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su na portalima i društvenim mrežama upućene novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Đurić i Mileni Popović.

LSV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, ranije danas, saopštilo je da je novinarkama prećeno na portalu istraga.rs i na Fejsbuk stranici istog portala. Na ovom portalu je objavljen tekst pod naslovom „Novinarke koje su osramotile Srbiju“. Potom je usledio talas napada na Fejsbuk stranici ovog portala. Uz gomilu uvreda, novinarkama je upućena i pretnja smrću.

Tragično je da se novinari u Srbiji svakodnevno suočavaju sa pretnjama i napadima, a da vlast ne čini ništa da to prestane.

LSV zahteva hitnu reakciju vlasti, te otkrivanje i sankcionisanje svih pojedinaca koji upućuju pretnje novinarima u našoj zemlji. Tražimo od države da hitno reaguje. Nečinjenje bi značilo podršku onima koji šire mržnju i strah.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook