LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

Novi Sad, 11. januar 2020 - Spomenik posvećen Nikoli Vlaškom, komesaru Podrinskog narodnooslobodilačkog odreda, oštećen je i skinut sa postamenta tokom praznika. Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje ovaj ružan akt i podseća da su spomenici posvećeni antifašističkoj borbi širom Vojvodine masovno izloženi vandalizmu. 

LSV

Brisanje antifašističke prošlosti iz obrazovnog sistema i svakodnevno prekrajanje istorije, dovelo je do toga da mlađe generacije nisu upoznate sa narodnim herojima, koji su žrtvovali svoj život za slobodu svih građana. U ovom slučaju, nije neophodno samo pronaći i kazniti počinitelja već i početi promene čitavog obrazovnog sistema. 

LSV je prošle godine zatražila od Ministarstva prosvete da se u osnovnim i srednjim školama uvede jedan čas nedeljno o antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe. Samo obrazovanjem i poznavanjem sopstvene istorije, naša omladina će biti u stanju da ceni njene vrednosti i heroje. 

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Šid



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook