LSV podržava amandman SVM o nultoj toleranciji za krađe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 21. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV podržava amandman SVM o nultoj toleranciji za krađe

NOVI SAD, 21. mart - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine odlučilo je na sinoćnoj sednici da poslanička grupa LSV podrži predlog Saveza vojvođanskih Mađara kojim se u Zakonu o krivičnom postupku traži nulta tolerancija prema krađama i kažnjavanje počinilaca i za krađe ispod 5.000 dinara, novčanim ili kaznama zatvora.

LSV

Amandmanima u istovetnom tekstu LSV i SVM na Predlog zakona o izmenama Zakonika o krivičnom postupku, granica za sitnu krađu, po kojoj policija reaguje po službenoj dužnosti, snižena je sa 15.000 na 5.000 dinara

Zato ćemo i sada glasati za ovaj predlog SVM  jer smatramo da je stanje u vezi sa krađama na području Vojvodine prevazišlo svaku meru i da se to hitno mora rešiti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine takođe podseća i na svoje zalaganje da se formira vojvođanska policija jer jedino vojvođanski policajac može na pravi način voditi računa o vojvođanskim građanima i njihovoj imovini.


Bojan Kostreš
predsednik poslaničke grupe LSV
u Narodnoj skupštini Republike Srbije



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook