LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.

Tim povodom predstavnici LSV su se danas u Novom Sadu sastali sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd 2011.

LSV smatra da državni organi moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da ne dozvole okupljanje ekstremista u Beogradu, i novu erupciju nasilja, mržnje i rušenja i da zaštite učesnike Parade ponosa.

Policija bi morala sprečiti i dolazak nasilnika iz drugih gradova u Beograd, kao što je pre samo nekoliko meseci efikasno sprečila poljoprivrednike iz Vojvodine da dođu pred Vladu Srbije i zatraže svoja prava.

S obzirom na prizore rušenja Beograda i na desetine povređenih na prošlogodišnjoj Paradi ponosa, niko ne sme imati sumnje u to kakve su namere huligana. Oni žele samo da ruše, tuku i maltretiraju i u tome moraju biti sprečeni.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.
Saopštenja | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Zbog velikih nepravilnosti, izbore ponoviti u celoj Srbiji

Protesti protiv izborne krađe, koji su u ponedeljak započeli u Beogradu, u potpunosti su opravdani i mi, Vojvođani, ih podržavamo.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook