LSV pozdravlja nastavak evropskog puta Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja nastavak evropskog puta Srbije

NOVI SAD, 19. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja napor koji je pokazao tim predvođen Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem  u nastavku dijaloga sa Prištinom, a samim tim i nastavku evropskog puta Srbije.

LSV

Upravo na tu snagu pozivao je Nenad Čanak pišući 5. aprila državnom rukovodstvu i apelujući da, pošto su preuzeli odgovornost, postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana te da se odluče za nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Kao i tada, ukazujemo da je ovo pitanje koje će ne samo odrediti sudbinu građana Kosova, nego i svih građana Republike Srbije, ali i na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu.

Sada je, sve izvesnije, to put u dobru budućnost među prijateljima.

Članstvo u EU briše granice i može relaksirati mnoga pitanja koja se danas čine tvrdim i nerešivim, pa tako i omogućiti da Srbija bolje pomaže građane za čiju je budućnost bila zabrinuta.

I u pismu državnom rukovodstvu, i prilikom kasnijeg susreta sa premijerom Ivicom Dačićem i potpredsednicom vlade Suzanom Grubješić, predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine su jasno poručili da uprkos političkim razlikama, ukoliko se državni vrh odluči za nastavak evropskog puta, po tom pitanju može računati na podršku LSV.

To ponavljamo i danas.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook