LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 12. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

Novi Sad, 12. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku poslanika makedonskog Sobranja da prihvate amandmane na Ustav Makedonije kojim se ime zemlje menja u Republika Severna Makedonija.

LSV

Pozitivna odluka više od dve trećine poslanika Sobranja predstavlja finalizaciju Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja o kanačnom rešavanju spora oko imena Makedonije.

Poslednji korak u cilju konačnog sprovođenja dogovora sa Prespe biće njegova ratifikacija u grčkoj skupštini.

Sinoćnje vesti iz Skoplja ohrabruju i iznova pokazuju da je jedini put, koji zemlje Balkana moraju da slede, politika dobrosusedske saradnje i sporazumevanja.

Makedoniji se sada otvaraju vrata bržim evroatlantskim integracijama koje će omogućiti stabilnost, bezbednost, ali i ekonomski napredak zemlje.

LSV poziva i sve druge političke aktere u regionu da sa strane ostave podele i iracionalnu politike mržnje, te da se posvete radu na stvaranju mirnog i prosperitnog regiona.

Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook