LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 12. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

Novi Sad, 12. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku poslanika makedonskog Sobranja da prihvate amandmane na Ustav Makedonije kojim se ime zemlje menja u Republika Severna Makedonija.

LSV

Pozitivna odluka više od dve trećine poslanika Sobranja predstavlja finalizaciju Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja o kanačnom rešavanju spora oko imena Makedonije.

Poslednji korak u cilju konačnog sprovođenja dogovora sa Prespe biće njegova ratifikacija u grčkoj skupštini.

Sinoćnje vesti iz Skoplja ohrabruju i iznova pokazuju da je jedini put, koji zemlje Balkana moraju da slede, politika dobrosusedske saradnje i sporazumevanja.

Makedoniji se sada otvaraju vrata bržim evroatlantskim integracijama koje će omogućiti stabilnost, bezbednost, ali i ekonomski napredak zemlje.

LSV poziva i sve druge političke aktere u regionu da sa strane ostave podele i iracionalnu politike mržnje, te da se posvete radu na stvaranju mirnog i prosperitnog regiona.

Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook