LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 01. 2021. | Komentara: 0

LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

Novi Sad, 24. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast i „pravu“ opoziciju u Srbiji da zajedno osude jučerašnju policijsku represiju nad demonstrantima u mnogim gradovima Ruske Federacije.

LSV

Stotine hiljada demonstranata u Moskvi i drugim gradovima okupilo se juče da bi zatražili puštanje na slobodu opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je uhapšen po povratku iz Nemačke, gde se lečio od atentata nervnim agensom „Novičok“. Ruske policijske snage brutalno su napale demonstrante. Uhapšeno je gotovo 4.000 demonstranata, a stotine građana je brutalno prebijeno.

LSV se nada da se i vlast i samoproklamovana „prava“ opozicija u Srbiji zalažu za poštovanje demokratskih i civilizacijskih tekovina i da će svojim apelom vlastima u Moskvi pomoći u prevazilaženju sadašnje situacije u Rusiji i sprečavanju daljih represivnih mera.  

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Opštinski odbor SDPS-a Titel prešao u LSV

Novi Sad, 06. mart - Kompletan Opštinski odbor (OO) Socijaldemokratske partije Srbije Titel prešao je u Ligu socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Petak, 04. 03. 2016. | Komentara: 0

Smena Obradovića je dobra vest, a sada ukinuti njegove odluke

Novi Sad, 04. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku o smeni direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića. To je dobra vest. Sada pozivamo Vladu Republike Srbije da ukine i štetne odluke koje je on donosio, a neke od njih i ta vlada potvrđivala.
Saopštenja | Petak, 04. 03. 2016. | Komentara: 0

Otkaz Sandri Ristić je brutalna politička odmazda

NOVI SAD, 4. mart - Predsednica Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva i članica Predsedništva LSV Sandra Ristić dobila je juče rešenje o otkazu u belocrkvanskoj poslovnici Elektrodistribucije “Pančevo”.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook