LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 01. 2021. | Komentara: 0

LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

Novi Sad, 24. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast i „pravu“ opoziciju u Srbiji da zajedno osude jučerašnju policijsku represiju nad demonstrantima u mnogim gradovima Ruske Federacije.

LSV

Stotine hiljada demonstranata u Moskvi i drugim gradovima okupilo se juče da bi zatražili puštanje na slobodu opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je uhapšen po povratku iz Nemačke, gde se lečio od atentata nervnim agensom „Novičok“. Ruske policijske snage brutalno su napale demonstrante. Uhapšeno je gotovo 4.000 demonstranata, a stotine građana je brutalno prebijeno.

LSV se nada da se i vlast i samoproklamovana „prava“ opozicija u Srbiji zalažu za poštovanje demokratskih i civilizacijskih tekovina i da će svojim apelom vlastima u Moskvi pomoći u prevazilaženju sadašnje situacije u Rusiji i sprečavanju daljih represivnih mera.  

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook