LSV prisustvovala dijalogu vlasti i opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 05. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV prisustvovala dijalogu vlasti i opozicije

BEOGRAD - Potvrdilo se danas ono što Liga socijaldemokrata Vojvodine tvrdi od početka, a to je da dijalog predstavnika vlasti i opozicije treba da se vodi u institucijama, pre svih u Narodnoj skupštini Republike Srbije, izjavio je predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović nakon sastanka održanog na Fakultetu političkih nauka. Kako je rekao, sam dijalog vlasti i opozicije bi tada bio daleko kvalitetniji i bolji.

LSV

- Očekivali smo više od ovih sastanaka. No, što se tiče samog poziva na bojkot izbora to rade upravo oni koji su same izborne zakone donosili, kao i Ustav iz 2006, protiv kojeg su jedino bili LSV i LDP.  Oni koji danas pozivaju na bojkot to rade samo iz jednog razloga: samo zato što SNS surovije sprovodi zakone koji su oni izglasali - ukazao je Šućurović podsećajući da LSV od početka ima predlog novog izbornog zakona, koji Srbiju ne vidi kao jednu izbornu jedinicu, već  podeljenu na četiri.

Šućurović je istakao i da predstavnici vlasti, koalicije okupljene oko SNS, sprovodi teror nad svima onima koji žele da učestvuju na izborima, a tu silu primenjuju i na samim sastancima.

- Primer tog delovanja su izbori za savete Mesnih zajednica u južnom Banatu. Iz tog razloga moram da kažem, da LSV  neće bojkotovati izbore, učestvovaće na njima, ali samo ako imamo osnovna biračka prava kao i da nećemo dozvoliti da se vrši teror nad našim članovima - zaključio je Šućurović dodajući da se, iako nema pomaka kada je reč o izbornim uslovima, dijalog mora nastaviti, jer "gde on prestane, tu počinje nasilje".

Sastanku na Fakultetu političkih nauka, uz Šućurovića, prisustvovao je i portparol LSV Aleksandar Marton.

(SzILSV, 05.09.2019)



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook