LSV traži Policijsku upravu za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2013. | Komentara: 0

LSV traži Policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD. 04. februar – Po drugi put u pola godine Novi Sad je dočekao da se huligani vatrenim oružjem obračunavaju u blizini osnovne škole. Ovoga puta reč je o Novom naselju, kraju grada za koji LSV godinama traži više policajaca i gde je pre dve nedelje za jedno veče obijeno na desetine automobila.

LSV

Početkom prošle godine ministar policije Ivica Dačić je obećao da će policijska stanica u tom delu grada do kraja 2012. godine dobiti 80 policajaca. Podsetimo, to je samo deo od 300 policajaca koliko nedostaje Novom Sadu. Ove godine je najavljeno da će tih 80 policajaca biti do kraja 2013.

Isto tako, Novi Sad tri godine nema načelnika policije.

Šta treba da se dogodi da bi se neko zainteresovao i omogućio bolju bezbednost  Novosađanima? Treba li da, kao u Nišu, eksplodira automobil i ugrozi stanare čitave jedne zgrade?

Situacija nije bolja ni u drugim krajevima AP Vojvodine.

Krajnje je vreme za decentralizaciju rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i formiranje Policijske uprave za Vojvodinu.

Takva inicijativa nije pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačije organizacione strukture MUP-a, kako bi rad policije bio bolje koordiniran. I LSV će na tome ubuduće još jače insistirati.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav Bogaroški



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook