LSV traži Policijsku upravu za Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2013. | Komentara: 0

LSV traži Policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD. 04. februar – Po drugi put u pola godine Novi Sad je dočekao da se huligani vatrenim oružjem obračunavaju u blizini osnovne škole. Ovoga puta reč je o Novom naselju, kraju grada za koji LSV godinama traži više policajaca i gde je pre dve nedelje za jedno veče obijeno na desetine automobila.

LSV

Početkom prošle godine ministar policije Ivica Dačić je obećao da će policijska stanica u tom delu grada do kraja 2012. godine dobiti 80 policajaca. Podsetimo, to je samo deo od 300 policajaca koliko nedostaje Novom Sadu. Ove godine je najavljeno da će tih 80 policajaca biti do kraja 2013.

Isto tako, Novi Sad tri godine nema načelnika policije.

Šta treba da se dogodi da bi se neko zainteresovao i omogućio bolju bezbednost  Novosađanima? Treba li da, kao u Nišu, eksplodira automobil i ugrozi stanare čitave jedne zgrade?

Situacija nije bolja ni u drugim krajevima AP Vojvodine.

Krajnje je vreme za decentralizaciju rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i formiranje Policijske uprave za Vojvodinu.

Takva inicijativa nije pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačije organizacione strukture MUP-a, kako bi rad policije bio bolje koordiniran. I LSV će na tome ubuduće još jače insistirati.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav BogaroškiSaopštenja | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas navršava sedamnaest godina od kako je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu. Problem do dana današnjeg nije rešen, a čini se da će agonija još dugo trajati.
Saopštenja | Nedelja, 17. 01. 2021. | Komentara: 0

Samoproglašena tzv. prava opozicija odgovorna za svevlast Vučića

Kontinuirani napadi samoproglašene prave opozicije na Vojvođanski front i Ligu socijaldemokrata Vojvodine su izraz nemoći i pokušaj da se prikrije odgovornost ove grupacije za pogrešne poteze koje kao posledicu imaju ostvarivanje svevlasti Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera.
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook