LSV traži Policijsku upravu za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2013. | Komentara: 0

LSV traži Policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD. 04. februar – Po drugi put u pola godine Novi Sad je dočekao da se huligani vatrenim oružjem obračunavaju u blizini osnovne škole. Ovoga puta reč je o Novom naselju, kraju grada za koji LSV godinama traži više policajaca i gde je pre dve nedelje za jedno veče obijeno na desetine automobila.

LSV

Početkom prošle godine ministar policije Ivica Dačić je obećao da će policijska stanica u tom delu grada do kraja 2012. godine dobiti 80 policajaca. Podsetimo, to je samo deo od 300 policajaca koliko nedostaje Novom Sadu. Ove godine je najavljeno da će tih 80 policajaca biti do kraja 2013.

Isto tako, Novi Sad tri godine nema načelnika policije.

Šta treba da se dogodi da bi se neko zainteresovao i omogućio bolju bezbednost  Novosađanima? Treba li da, kao u Nišu, eksplodira automobil i ugrozi stanare čitave jedne zgrade?

Situacija nije bolja ni u drugim krajevima AP Vojvodine.

Krajnje je vreme za decentralizaciju rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i formiranje Policijske uprave za Vojvodinu.

Takva inicijativa nije pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačije organizacione strukture MUP-a, kako bi rad policije bio bolje koordiniran. I LSV će na tome ubuduće još jače insistirati.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav Bogaroški



Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook