LSV traži sednicu povodom ekoloških incidenata u Kikindi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV traži sednicu povodom ekoloških incidenata u Kikindi

Novi Sad, 10. jun 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je danas od predsednice Skupštine da zakaže sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku.
 
Predloženo je da se na toj sednici raspravlja o izveštaju nadležnih službi o ekološkim incidentima koji su se dogodili tokom maja i juna u Kikindi, kao i da bude formiran anketni odbor koji bi utvrdio uzroke i eventualnu vezu između ekoloških incidenata u poslednjih mesec dana.

LSV
 
Na teritoriji Kikinde, kako je navdeno u dopisu, u poslednje vreme se dogodilo nekoliko teških ekoloških incidenata, o kojima javnost nije dovoljno obaveštena, niti su imenovani krivci.
 
Odbornička grupa LSV je podsetila na to da su najpre kikindski pčelari pretrpeli ogromnu štetu, zatim na pomor ribe u Iđoškom kanalu za koji još nema zvaničnog saopštenja nadležnih i na kraju na odlaganje opasnog otpada na prostoru bivšeg preduzeća „Hemik“.
 
Ocenjeno je i da ti događaji ne smeju ostati nerazjašnjeni, kao i da javnost mora biti pravovremeno i istinito informisana o njima.  
 
- Moguće je da nam preti ekološka katastrofa. Sve ovo zaslužuje ozbiljnu raspravu u Skupštini grada, kao i formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio, zajedno sa nadležnim službama, kako je došlo do ovih incidenata i ko ih je izazvao, a zatim o tome obavestio odbornike i javnost – zaključeno je u obrazloženju koje je potpisao predsednik Odborničke grupe Miroslav Grujić.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook