LSV traži sednicu povodom ekoloških incidenata u Kikindi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV traži sednicu povodom ekoloških incidenata u Kikindi

Novi Sad, 10. jun 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je danas od predsednice Skupštine da zakaže sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku.
 
Predloženo je da se na toj sednici raspravlja o izveštaju nadležnih službi o ekološkim incidentima koji su se dogodili tokom maja i juna u Kikindi, kao i da bude formiran anketni odbor koji bi utvrdio uzroke i eventualnu vezu između ekoloških incidenata u poslednjih mesec dana.

LSV
 
Na teritoriji Kikinde, kako je navdeno u dopisu, u poslednje vreme se dogodilo nekoliko teških ekoloških incidenata, o kojima javnost nije dovoljno obaveštena, niti su imenovani krivci.
 
Odbornička grupa LSV je podsetila na to da su najpre kikindski pčelari pretrpeli ogromnu štetu, zatim na pomor ribe u Iđoškom kanalu za koji još nema zvaničnog saopštenja nadležnih i na kraju na odlaganje opasnog otpada na prostoru bivšeg preduzeća „Hemik“.
 
Ocenjeno je i da ti događaji ne smeju ostati nerazjašnjeni, kao i da javnost mora biti pravovremeno i istinito informisana o njima.  
 
- Moguće je da nam preti ekološka katastrofa. Sve ovo zaslužuje ozbiljnu raspravu u Skupštini grada, kao i formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio, zajedno sa nadležnim službama, kako je došlo do ovih incidenata i ko ih je izazvao, a zatim o tome obavestio odbornike i javnost – zaključeno je u obrazloženju koje je potpisao predsednik Odborničke grupe Miroslav Grujić.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 06. 05. 2017. | Komentara: 0

Sramno revidiranje Darvinove teorije evolucije

Stručni savet za nauku i tehnološki razvoj Lige socijaldemokrata Vojvodine izražava duboku zabrinutost i neslaganje zbog najave da će se Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije naći pred Odborom za nauku i obrazovanje. 
Saopštenja | Subota, 06. 05. 2017. | Komentara: 0

Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i njegovi nalogodavci

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da se pokrene proces protiv Vojislava Šešelja, te da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva.
Saopštenja | Petak, 05. 05. 2017. | Komentara: 0

Zatvoriti Srpsko-ruski centar u Nišu

Povodom inicijative Ivice Dačića da se reši status tzv. Ruskog humanitarnog centra u Nišu ili da se on zatvori, Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na vlast da zatvori navedenu ustanovu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook