LSV traži sednicu povodom ekoloških incidenata u Kikindi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV traži sednicu povodom ekoloških incidenata u Kikindi

Novi Sad, 10. jun 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je danas od predsednice Skupštine da zakaže sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku.
 
Predloženo je da se na toj sednici raspravlja o izveštaju nadležnih službi o ekološkim incidentima koji su se dogodili tokom maja i juna u Kikindi, kao i da bude formiran anketni odbor koji bi utvrdio uzroke i eventualnu vezu između ekoloških incidenata u poslednjih mesec dana.

LSV
 
Na teritoriji Kikinde, kako je navdeno u dopisu, u poslednje vreme se dogodilo nekoliko teških ekoloških incidenata, o kojima javnost nije dovoljno obaveštena, niti su imenovani krivci.
 
Odbornička grupa LSV je podsetila na to da su najpre kikindski pčelari pretrpeli ogromnu štetu, zatim na pomor ribe u Iđoškom kanalu za koji još nema zvaničnog saopštenja nadležnih i na kraju na odlaganje opasnog otpada na prostoru bivšeg preduzeća „Hemik“.
 
Ocenjeno je i da ti događaji ne smeju ostati nerazjašnjeni, kao i da javnost mora biti pravovremeno i istinito informisana o njima.  
 
- Moguće je da nam preti ekološka katastrofa. Sve ovo zaslužuje ozbiljnu raspravu u Skupštini grada, kao i formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio, zajedno sa nadležnim službama, kako je došlo do ovih incidenata i ko ih je izazvao, a zatim o tome obavestio odbornike i javnost – zaključeno je u obrazloženju koje je potpisao predsednik Odborničke grupe Miroslav Grujić.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Ne prodavati zemlju strancima

Novi Sad, 13. april - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je sinoć da je vojvođanska zemlja najplodnija u Evropi i da je ne treba izdavati na 30 godina strancima jer to, faktički, znači njenu prodaju.
Saopštenja | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

ZRENJANIN - Šta se tačno dogodilo da je u Zrenjaninu, koji je na 110.000 stanovnika imao 57.000 zaposlenih industrijskih radnika, ovoga trenutka jedina tema koju imamo poljoprivreda – upitao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na republičkoj listi broj 7 „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Ugrožena egzistencija vojvođanskih poljoprivrednika

ZMAJEVO - Najveći problemi s kojima su se vojvođanski poljoprivredni proizvođači sreli u proteklih 10 godina jesu smanjenje subvencija i nemogućnost da dođu do državne zemlje koju bi uzimali u zakup, ocenio je sinoć u Zmajevu potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi za pokrajinske izbore Branislav Bogaroški. On je u razgovoru s poljoprivrednicima istakao da će ti problemi zasigurno poremetiti našu poljoprivrednu  proizvodnju i egzistenciju vojvođanskih paora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook