LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

NOVI SAD, 20. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti što širu podršku u inicijativi za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatog kao Zakon o lustraciji) na još deset godina i momentalnom početku njegove primene.

LSV

Tu podršku ću lično zatražiti od svih političkih stranaka, ali i predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i Vlade Republike Srbije Ivice Dačića, jer je upravo suočavanje Srbije sa svojom prošlošću važan korak na njenom evropskom putu.
Izostanak lustracije nas je definitivno vratio u mračne devedesete godine prošlog veka. O tome svedoče crni spiskovi sa imenima nevladinih organizacija i medija, napadi i hvalisanja paljenjem zastave AP Vojvodine, prebiranje po nečijoj nacionalnoj pripadnosti u pojedinim nedeljnicima, pretnje političkim neistomišljenicima ili etiketiranje i progon u tabloidima.
Po istoj ideološkoj matrici se uništava ili radi na uništenju Razvojne banke Vojvodine, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio televizije Vojvodine, višejezičnosti i multietničnosti kao dela identiteta AP Vojvodine, autonomije Vojvodine pa čak i samog njenog imena.
Po istom tom principu se radi na prekrajanju istorije o Drugom svetskom ratu i izjednačavanju boraca protiv fašizma sa saradnicima okupatora u Srbiji.
Srbija mora konačno da se da se suoči sa svojim problemima i počne da ih rešava.
Ukoliko lustracija izostane, organizovane zabranjene i nezabranjene horde koje danas skandiraju „Nož, žica, Srebrenica“ i čeznu da Srbija bude ruska provincija smatraće da imaju puno pravo da krenu u fizički obračun sa svima koje su stavili na neki svoj crni spisak.


Zamenik predsednika
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešSaopštenja | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Đurišić: Spisak svih donacija objaviti na zvaničnom sajtu Vlade

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, insistira da Vlada Srbije, na svom zvaničnom sajtu ili na drugi pogodan način, objavi spisak i vrednost donacija dobijenih od mnogobrojnih država i medjunarodnih organizacija kao podrška u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i pregled onoga što je država kupila.
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front osuđuje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

Vojvođanski front osuđuje hapšenje i kažnjavanje mladog poljoprivrednika iz mesta Slilbaš u opštini Bačka Palanka. 
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenim LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, traži od nadležnih državnih organa da omoguće pčelarima nesmetano obavljanje poslova.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook