LSV: Evropska unija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Novi Sad, 25. novembar 2020 - Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije. 

LSV

Evropska unija je sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi. Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravala da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate. Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima.

Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve političke organizacije da se snažnije i aktivnije, institucionalnim i demokratskim sredstvima, bore za bolje društvo i evropske integracije Srbije.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook