Ministar Antić da se izbori za veću naftnu rentu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 29. 04. 2017. | Komentara: 0

Ministar Antić da se izbori za veću naftnu rentu

Novi Sad, 29. april 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine već devet godina izražava oštro negodovanje zbog potpisivanja energetskog sporazuma Srbije i Ruske federacije, kojim je prodata Naftna industrija Srbija.

LSV

Sve ozbiljne države čuvaju svoja bogatstva i tako štite svoje interese.

Nažalost, Srbija niie na tom putu.

Činjenica da je energetski sporazum omogućio ruskom partneru da lokalnim samoupravama u Vojvodini  plaća naftnu rentu u iznosu od 3%, umesto zakonom propisanih 7%, samo je jedan od primera nepoštovanja interesa građana naše zemlje.

LSV postavlja pitanje ministru energetike i rudarstva Aleksandru Antiću šta će preduzeti po pitanju nepoštovanja zakonske odredbe o iznosu naftne rente u Republici Srbiji?

Problemi  u gradovima i selima Vojvodine u kojima NIS obavlja radove se gomilaju, a mizerno nizak iznos naftne rente nije dovoljan da se ti problemi reše.
Sve je više uništenih puteva, oštećenih kuća, ekološki ugroženih područja.

Ministar Aleksandar Antić morao bi pokazati veći stepen aktivizma i ugledati se na ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića, koji je danas najavio da će Naftna industrija Srbije morati da plati ekološku taksu, ukoliko se ne dokaže da je međudržavnim ugovorom oslobođena te obaveze.

Cilj svih političkih činilaca mora biti bolji život građana naše zemlje. U suprotnom, naša zemlja će postati kolonija iz koje će svako izvlačiti koliko želi i šta želi!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook