Ministar Antić da štiti interese Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 05. 2017. | Komentara: 0

Ministar Antić da štiti interese Srbije

Novi Sad, 13. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića da prekine ćutanje u vezi Energetskog sporazuma sa Ruskom federacijom i prodajom Naftne industrije Srbije.

LSV

Cela naša javnost zna da je NIS prodat za svega 400 miliona evra, te da je propala izgradnja Južnog toka gasovoda iz Rusije.

Srbija je posle potpisivanja ovog sporazuma, definitivno, postala gubitnička strana, a da stvar bude još gora, Gaspromnjeft, kao većinski vlasnih NIS ne plaća rudnu rentu od 7%, kako je regulisano zakonom o rudarstvu, već svega 3%.

Nizak iznos rudne rente za posledicu ima nedovoljno kvalitetno održavanje infrastrukture, davastaciju privatnih i javnih objekata, te brojne ekološke incidente.

Ministar Antić bi svoju ministarsku funkciji mogao obavljati i tako što će posetiti Mokrin i uveriti se u stanje puteva, Turiju da se uveri kuda odlazi naftna isplaka, ili Ruski Krstur i informiše se o šteti nastaloj na njivama zbog seizmičkih ispitivanja.

LSV smatra da ministri ne smeju biti gluvi i slepi, kada se radi o zaštiti interesa građana.

Ustav ih obavezuje na to!

 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook