Ministar Đorđević da položi račune javnosti za dešavanja u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 04. 2020. | Komentara: 0

Ministar Đorđević da položi račune javnosti za dešavanja u Nišu

Beograd, 14. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, poziva nadležne državne organe da u što hitnijem roku istraže sve detalje "prodora" Korona virusa u Gerantološki centar u Nišu.

LSV

Kao što je poznato, od 256 štićenika centra, njih 140 je zaraženo. Direktor ove niške ustanove je uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava.

U ovakvoj situaciji mora se postaviti i pitanje odgovornosti u samom sistemu zaštite starijih sugrađana. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja do sada je pokazalo brojne manjkavosti u svom radu. Najodgovorniji za takvo stanje svakako je ministar Zoran Đorđević.

Od prvog dana proglašenja epidemije, struka je snažno naglašavala da se ne sme dozvoliti  prodor virusa u ustanove za smeštaj starijih osoba. Nažalost, dogodilo se ono čega su se stručnjaci bojali.

Ovakvih ustanova u Srbiji je mnogo. Tražimo od nadležnih da učine sve da se spreči dalje prodiranje Korona virusa u gerantološke centre.

UDS smatra da je u borbi za suzbijanje epidemije potrebno iskazati odgovornost i solidarnost. Država mora da zaštiti građane. Svako ostupanje od obavezujućih mera koje služe zaštiti ljudi i njihovog života, bez obzira gde se ono dešava, mora da bude zaustavljeno i sankcionisano. 

Nestručnost i bahatost državnih činovnika, kao i krajnje nerazumevanje situacije pojedinih verskih velikodostojnika, mogu imati nesagledive posledice.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook