Ministarstva treba da rade u interesu građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 05. 07. 2017. | Komentara: 0

Ministarstva treba da rade u interesu građanki i građana

Novi Sad, 05. jul 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da novi ministar državne uprave i lokalne samouprave nastavi projekte započete u mandatu prethodne ministarke, kako bi građani i građanke Republike Srbije ostvarili svoja prava u cilju dostojanstvenog života. Zbog toga je od izuzetnog značaja da ministar Ružić više vremena posveti realizaciji i završetku poslova koji su u resoru koji vodi.

LSV

U radu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave započeto je nekoliko važnih oblasti administrativnih radnji, ali se nijedna do sada nije pokazala uspešnom, niti je završena do kraja. Izostanak strategije i loša procena ministarke Brnabić pokazale su se i kod izrade zdravstvenih kartica, jer ne samo da smo čekali u redovima krajem prošle godine, već neki sugrađani i sugrađanke i dalje čekaju svoje kartice. Oni koji su ih dobili nemaju mogućnost učitavanja budući da domovi zdravlja nisu opremljeni čitačima.

Koraci na portalu „Elektronska uprava“, prilikom izrade novih saobraćajnih dozvola, napravili su nove zabune i bili izvor nezadovoljstva u ispunjavanju obaveza naših sugrađana i sugrađanki.

Prvi takav nedovršen posao odnosio se na prebacivanje izvoda matičnih knjiga rođenih u elektronski format, koji je probio sve rokove, onemogućujući početak primene onoga što je planirano da obuhvati opšti upravni postupak.

Za to vreme, takozvane investicije i muzičke fontane na kružnim tokovima u Beogradu troše novac poreskih obveznika koji bi mogao pametnije biti uložen u infrastrukturne projekte kao što su putevi, vrtići, obnova škola i domova zdravlja.
Ili bar iskorišćeni za pripremu strategije kako rešiti zamenu ličnih dokumenata.

Kada već najavljuje „uvođenje reda“ u oblast broja zaposlenih u javnoj upravi, a ne smatra to zakonskom restrikcijom, ministar Ružić bi trebao svoj mandat posvetiti i drugim temama, sa ciljem unapređenja uslova života u Srbiji, da ne ostane sve samo na obećanjima i praznim pričama.
 
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook