Ministri u Vladi da prestanu da ćute o posledicama suše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 08. 2017. | Komentara: 0

Ministri u Vladi da prestanu da ćute o posledicama suše

Novi Sad, 26. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo pita Vladu Republike Srbije koje mere će biti preduzete da bi se ublažile posledice izazvane katastofalnom sušom.

LSV

Stručnjaci već sada procenjuju da će rod kukuruza biti umanjen i za 40%.
 
Država, u kojoj je 2016. godine izvoz poljoprivrednih proizvoda učestvovao sa 21.6% u ukupnom robnom izvozu, morala bi voditi mnogo aktivniju politiku u cilju očuvanja visokog nivoa poljoprivredne proizvodnje.

Nažalost, takva politika izostaje.

Mesecima unazad svedoci smo priče o razvoju sela koju promoviše Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić. Svakodnevne su njegove marketinške poruke o opstanku sela, povratku u njih, pomoći poljoprivrednicima...

Sa druge strane, ministar Krkobabić ćuti o sušama! Nije se čula niti jedna jedina njegova ideja o merama za saniranje ove elementarne nepogode.

Seljaku u Srbiji i Vojvodini nisu potrebni marketinški nastupi i epovi o spašavanju sela, nego konkretne mere koje će obezbediti njihovo preživljavanje.

Suša 2017. godine je elementarna nepogoda. Očekujemo da Vlada Srbije i njeni ministri prihvate tu činjenicu i što pre usvoje mere za pomoć poljoprivrednicima.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook