Miroviću, ako brineš o Vojvodini, pređi sa reči na dela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 06. 2019. | Komentara: 0

Miroviću, ako brineš o Vojvodini, pređi sa reči na dela

Novi Sad, 03. jun 2019 - Od vatrenog radikalskog borca za ukidanje autonomije Vojvodine, Igor Mirović je stigao do toga da pokušava verbalno u javnosti da se sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine nadmeće u brizi za Vojvodinu.

LSV

Mirović je, naime, u današnjem izdanju dnevnog lista "Blic" izjavio da je "njegov tim izbio LSV iz ruku monopol nad brigom o Vojvodini".

Nažalost, stvarno stanje u Vojvodini demantuje Igora Mirovića.

Dok on govori o Svetozaru Miletiću, ovogodišnji budžet Vojvodine iznosi 74,4 a budžet Grada Beograda 123 milijarde dinara. Mirović se zbog toga ni ne buni.

Dok se grade beogradske fontane i gondole, vojvođanske opštine muku muče sa kanalizacijom i vodom za piće. Premijer Mirović za to nema rešenje.

Isto tako, Mirovićev tim nema ni odgovor na pitanje zašto Vojvodina zaostaje 3.000 dinara u odnosu na republički prosek po proseku plata zaposlenih radnika?

Liga socijaldemokrata Vojvodine je 29 godina na istim pozicijama i naš odnos prema Vojvodini je odavno poznat i dokazan.

Pozivamo pokrajinskog premijera Igora Mirovića da tu svoju brigu dokaže delima.
Za početak, tako što će izboriti Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine.

Takođe, mogao bi i morao bi da obezbedi da upis imovine Vojvodine, a naročito njene kanalske mreže bude konačno završen ove godine.

Rok za završetak prijave upisa prava svojine AP Vojvodine bio je decembar 2012. godine i pomeran je nekoliko puta. Prvo je to bilo 2016, pa je pomereno na 2017, a onda na 2020. godinu.

Posledica nepostupanja u ovim rokovima jeste da će se sva imovina koja bi mogla biti upisana kao javna svojina AP Vojvodine upisati kao javna svojina Republike Srbije. Drugim rečima, AP Vojvodina će izgubiti svu imovinu koju ne upiše.

Videćemo da li će ovaj borac za Vojvodinu biti u stanju da to učini i pređe sa reči na dela.

Za početak, barem je naučio da postoji reč Vojvodina.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav Bogaroški
 





Saopštenja | Sreda, 18. 05. 2016. | Komentara: 0

Podrška LSV novinarima i urednicima RTV

NOVI SAD, 18. maj - Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje talas smena na Radio televiziji Vojvodine i pruža apsolutnu podršku svim novinarima, urednicima i novinarskim udruženjima u njihovom protestu zbog očite političke čistke u toj medijskoj kući.
Saopštenja | Četvrtak, 28. 04. 2016. | Komentara: 0

Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

Kikinda, 28. april - Država još nije učinila ništa da bi rešila problem u izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini koji je sama stvorila svojim štetnim odlukama.
Saopštenja | Četvrtak, 21. 04. 2016. | Komentara: 0

Verujem da će građani u nama prepoznati snagu za promene

NOVI BEČEJ, 21. april - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je večeras na završnoj konvenciji LSV u prepunoj hali u Novom Bečeju sve građanke i građane da izađu na izbore i iskoriste šansu za promene na bolje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook