MUP da se ogradi od spota Žandarmerije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

MUP da se ogradi od spota Žandarmerije

Novi Sad, 16. septembar - Nedopustivo  je uspostavljanje bilo kakve veze između Republike Srbije i predstavnika nekadašnje, kvinslinške vlasti Milana Nedića.

LSV

A u promotivnom spotu Žandarmerije je uspostavljena upravo takva veza, budući da je kao jedan od komandanata naveden Borivoje Jonić, komandant Srpske državne straže (SDS), vojne formacije pod Nedićevom kontrolom.

Podsetimo, pripadnici te formacije bili su čuvari okupacionog sistema u Srbiji i kvinslinške Nedićeve vlasti koja je odgovorna za holokaust i proganjanje antifašista u Srbiji.

Teško je odrediti šta je strašnije – ako nadležni u MUP-u ovo ne znaju, ili ako znaju pa su želeli da uspostave kontinuitet u radu Žandarmerije sa Nedićevim represivnim aparatom.

U svakom slučaju, očekujemo da se MUP ogradi od ovoga i da taj period delovanja SDS oceni kao diskontinuitet u trajanju i razvoju Žandarmerije. Takođe, očekujemo i da neko odgovara za ovu sramotu Žandarmerije, MUP-a i države u celini.

Pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook