Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

Novi Sad, 04. februar 2020 - Krajnje je vreme da Novi Sad pokaže da neće tolerisati fašiste i neonaciste na svojim ulicama.

Podsetimo, fašistički grafiti su osvanuli pre više od mesec dana na Keju žrtava racije, na mestu najvećeg bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, a vinovnici i dalje nisu pronađeni, imenovani i sankcionisani.

LSV

Isto je i sa grafitom koji je tada osvanuo na zgradi Filozofskog fakulteta i veliča fašistu i saradnika okupatora Dimitrija Ljotića.
 
Anisemitski i fašistički grafiti na novosadskom naselju Satelit ne pojavljuju se prvi put, a sada koincidiraju i sa povratkom u grad Gorana Davidovića Firera, vođe zabranjenog „Nacionalnog stroja“.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva sve nadležne organe da utvrde ko su vinovnici sve češćih fašističkih grafita i poruka mržnje na ulicama Novog Sada.

Nije dovoljno samo okrečiti grafite koji nanose ljagu Novom Sadu. Potrebno je pronaći i sankcionisati njihove autore, ali i nalogodavce i ideologe.

Ponovo upozoravamo na to da oni koji su u stanju da ispisuju fašističke grafite na keju, kod Spomenika žrtvama racije, ispisuju fašističke poruke, a zatim veličaju fašistu i saradnika okupatora kakav je bio Dimitrije Ljotić i ispisuju antisemitske parole – neće sami prestati da to rade.

Neophodna je hitna reakcija i oštar obračun sa fašistima ili će oni uskoro da se ohrabre i izađu iz mraka.

Ako se to desi, onda će na ulicu ponovo i ligašice i ligaši, da im se suprotstave. Neće nam biti prvi put.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Đurišić: Spisak svih donacija objaviti na zvaničnom sajtu Vlade

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, insistira da Vlada Srbije, na svom zvaničnom sajtu ili na drugi pogodan način, objavi spisak i vrednost donacija dobijenih od mnogobrojnih država i medjunarodnih organizacija kao podrška u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i pregled onoga što je država kupila.
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front osuđuje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

Vojvođanski front osuđuje hapšenje i kažnjavanje mladog poljoprivrednika iz mesta Slilbaš u opštini Bačka Palanka. 
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenim LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, traži od nadležnih državnih organa da omoguće pčelarima nesmetano obavljanje poslova.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook