Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

Novi Sad, 04. februar 2020 - Krajnje je vreme da Novi Sad pokaže da neće tolerisati fašiste i neonaciste na svojim ulicama.

Podsetimo, fašistički grafiti su osvanuli pre više od mesec dana na Keju žrtava racije, na mestu najvećeg bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, a vinovnici i dalje nisu pronađeni, imenovani i sankcionisani.

LSV

Isto je i sa grafitom koji je tada osvanuo na zgradi Filozofskog fakulteta i veliča fašistu i saradnika okupatora Dimitrija Ljotića.
 
Anisemitski i fašistički grafiti na novosadskom naselju Satelit ne pojavljuju se prvi put, a sada koincidiraju i sa povratkom u grad Gorana Davidovića Firera, vođe zabranjenog „Nacionalnog stroja“.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva sve nadležne organe da utvrde ko su vinovnici sve češćih fašističkih grafita i poruka mržnje na ulicama Novog Sada.

Nije dovoljno samo okrečiti grafite koji nanose ljagu Novom Sadu. Potrebno je pronaći i sankcionisati njihove autore, ali i nalogodavce i ideologe.

Ponovo upozoravamo na to da oni koji su u stanju da ispisuju fašističke grafite na keju, kod Spomenika žrtvama racije, ispisuju fašističke poruke, a zatim veličaju fašistu i saradnika okupatora kakav je bio Dimitrije Ljotić i ispisuju antisemitske parole – neće sami prestati da to rade.

Neophodna je hitna reakcija i oštar obračun sa fašistima ili će oni uskoro da se ohrabre i izađu iz mraka.

Ako se to desi, onda će na ulicu ponovo i ligašice i ligaši, da im se suprotstave. Neće nam biti prvi put.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook