Najoštrije osuđujemo rehabilitaciju četničkog komandanta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 05. 2017. | Komentara: 0

Najoštrije osuđujemo rehabilitaciju četničkog komandanta

Novi Sad, 26. maj 2017 - Istoriografski dokazani kolaboracionista, Nikola Kalabić je kao komandant četničke tzv. Gorske garde bio poznat po represiji i teroru nad civilnim stanovništvom u okupiranoj Srbiji.

LSV

Jedan od najstrašnijih pokolja za koji je Kalabić bio odgovoran desio se u aprilu 1944. u selu Drugovac kod Smedereva. Tom prilikom je najsvirepijim metodama ubijeno 72-oje srpskih seljaka, žena i dece.

LSV smatra da se sudskom rehabilitacijom Nikole Kalabića, uprkos stotinama dokaza i činjenica koje je prikupila Državna komisija za istraživanje zločina okupatora, Srbija još jednom odrekla svoje antifašističke prošlosti i pokazala da joj je nacionalistička kolaboracija bliža od partizanske borbe protiv fašizma.

Današnja sramotna i isključivo politički motivisana odluka suda u Valjevu, koja negira elementarne istorijske činjenice, samo je još jedan civilizacijski korak unazad za čitavo naše društvo.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook