Ne dozvoliti dalju izolaciju zapadnog Balkana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 04. 2018. | Komentara: 0

Ne dozvoliti dalju izolaciju zapadnog Balkana

Novi Sad, 28. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na poslanike Evropskog parlamenta i ministre zemalja članica koji odlučuju u Savetu Evropske unije, da ne prihvate predlog odluke kojom je predviđeno da državljani zemalja izvan prostora Evropske unije više neće moći slobodno da putuju u zemlje koje su članice zone sporazuma iz Šengena.

LSV

Predlog ove odluke obuhvata i državljane svih zemalja izvan Unije, kojima nije potrebna ulazna viza u šengenski prostor, uključujući i države Zapadnog Balkana. Predlog odluke previđa da će građani, koji žele da putuju u neku od zemalja iz zone Šengena, morati internetom da zatraže odobrenje i ukoliko im se put dozvoli, da plate taksu.

Nažalost, ovakva odluka će još više ojačati evroskepticizam koji postoji u našem regionu, a biće novi podstrek za političare koji zastupaju vrednosti podela i etničkih barijera. Srbija teži ulasku u Evropsku unija. Našoj državi je mesto u zajedničkoj porodici naroda starog kontienta!

Na našem putu ka punopravnom članstvu u EU je puno prepreka. LSV često ističe greške koje vlasti Srbije prave na tom putu. Česta su lutanja, neprincipijelnosti i izostanak istinske želje za implementacijom sistema vrednosti koji važi u Evropskoj uniji, ali sada želimo snažno da istaknemo da je predlog koji je upućen Evropskom parlamentu i Savetu Evropske unije pogrešan i da će loše uticati na integracione procese na Balkanu.

LSV će pokušati da, preko poslanika Evropskog parlamenta, koji su članovi političkih partija sa kojim blisko sarađuje, utiče na preispitivanje ove odluke.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook